Linkovi

Napadnuta aktivistkinja Inicijative "Ne davimo Beograd"


Ksenija Radovanović, aktivistkinja "Ne davimo Beograd", tokom gostovanja u studiju regionalne televizije N1 u Beogradu. (Foto: vebsajt N1)
Ksenija Radovanović, aktivistkinja "Ne davimo Beograd", tokom gostovanja u studiju regionalne televizije N1 u Beogradu. (Foto: vebsajt N1)

Ksenija Radovanović, aktivistkinja Inicijative "Ne davimo Beograd", fizički je napadnuta u nedelju, na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

"Dok je trajao događaja u Kulturnom centru Grad u čast dobitnika i dobitnica nagrada, Kseniju je bahati gost prvo verbalno vređao, da bi je posle toga i udario i povredio", saopštila je danas Inicijativa "Ne davimo Beograd".

Događaj je prijavljen obezbeđenju i policiji, koja je izašla na lice mesta.

Kako se incident desio na javnom dešavanju, uz veliki broj svedoka, očekujemo da napadač bude pronađen u najskorijem roku, ističe se u saopštenju Inicijative "Ne davimo Beograd" i dodaje da se incident desio u jednom sigurnom prostoru, na događaju koji upravo propagira solidarno, ravnopravno i nenasilno društvo, bez straha i osude.

"Koliko je borba za ženska prava stvarna, a nasilje koje žene svakodnevno trpe sveprisutno, možda najbolje govori činjenica da je naša aktivistkinja napadnuta baš na dan žena, Osmi mart", navodi se još u saopštenju i navodi da ovakvi napadi i incidenti neće obeshrabriti i uplašiti aktiviste Inicijative, već zbližiti i ujediniti u odlučnoj zajedničkoj borbi za ravnopravno i solidarno društvo.

Napad na na aktivistkinju inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović najoštrije je osudila Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja u saopštenju ističe da svakodnevni incidenti ukazuju na veoma loše tendencije u društvu.

Napad na Kseniju Radovanović alarm je za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde, navodi LSV i ističe da se napad dogodio upravo 8. marta, a da je žrtva osoba koja se snažno zalaže za istinske vrednosti tolerantnog društva.

"Tolerancija mora poraziti netoleranciju. To je veliki zadatak svih nas", zaključuje LSV.

XS
SM
MD
LG