Linkovi

Napadač u Nemačkoj delovao sam, motiv još nepoznat


Policija na mestu napada u nemačkom gradu Minsteru, 7. april 2018.
Policija na mestu napada u nemačkom gradu Minsteru, 7. april 2018.

Vozač koji je u subotu kombijem uleteo u grupu ljudi koji su sedeli ispred jednog restorana u nemačkom gradu Minsteru delovao je sam i imao je problema sa mentalnim zdravljem, saopštio je u nedelju regionalni ministar unutrašnjih poslova.

Dve osobe izgubile su život u incidentu ispred popularne turističke destinacije u starom gradu Minsteru, u zapadnom delu Nemačke. Napadač je izvršio samoubistvo.

"Sada znamo da je verovatno reč o jednom počiniocu, Nemcu. Ima mnogo nagoveštaja da je patio od psihičkih poremećaja. Ovaj slučaj moramo pažljivo istražiti", rekao je novinarima ministar Herbert Rul.

Dodao je da nema dokaza o povezanosti sa islamskim ekstremistima i da osumnjičeni nije bio izbeglica.

Televizija ZDF prenela je da je policija pretražila stan napadača i da je on bio u kontaktu sa ekstremnom desnicom, ali za sada nema dokaza i da je bio njen član.

Policija je saopštila u nedelju da je napadač imao 48. godina i da i dalje istražuje motiv za napad, u kojem je poginula 51-godišnja žena i 65-godišnji muškarac.

Kancelarka Angela Merkel saopštila je da je duboko potrešena napadom,a saučešće su, između ostalih, izrazili i Bela kuća i francuski predsednik Emanuel Makron.

XS
SM
MD
LG