Linkovi

Napadač nožem ubio dvoje turista u egipatskom odmaralištu


Arhiva - Turisti se odmaraju pokraj bazena na crvenomorskom odmaralištu Hurgada, Egipat, 15. avgust 2016.
Arhiva - Turisti se odmaraju pokraj bazena na crvenomorskom odmaralištu Hurgada, Egipat, 15. avgust 2016.

Dvoje turista ubijeno je, a četvoro drugih stranaca ranjeno u napadu nožem u egipatskom crvenomorskom odmaralištu, saopštili su u petak bezbednosni i izvori u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a prenosi Rojters. Među povređenima nema srpsih državljana, saopštava MIP Srbije.

Napadač je doplivao sa obližnje javne plaže, kako bi pristupio plaži odmarališta Sani dejz el Palacio u gradu Hurgada, saopštili su izvori u ministarstvu. On je uhapšen. Motivi napada i dalje su pod istragom.

Egipat se bori protiv islamističkih pobunjenika na Sinajskom poluostrvu i militanti su i ranije napadali turističke mete.

Ubijeni turisti su Nemci, a ne Ukrajinci, kako je u početku javljeno, rekao je za Rojters generalmajor Mohamed El-Hamzavi, bezbednosni menadžer za region Crvenog mora.

On je rekao da su među četvoro povređenih dva Čeha.

El Palacio je veliko pomorsko dobro sa privatnim plažama u Hurgadi, jednom od najpopularnijih egipatskih letovališta, udaljenog 400 kilometara južno od glavnog grada Kaira.

U januaru, dvojica napadača naoružana puškom, nožem i prslukom za bombaše samoubice, napali su plažu u hotelu u Hurgadi, ranivši dva strana turista, saopštili su bezbednosni izvori.

Napad u petak dogodio se dan nakon što je pet policajaca ubio iz pištolja napadač na motociklu, koji je napao njihov automobil iz zasede, južno od Kaira, podseća agencija Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da nema povređenih srpskih državljana u napadu koji se danas dogodio u egipatskom letovalištu Hurgada, demantujući time izveštaje nekih agencija prema kojima među povređenim turistima ima Srba.

XS
SM
MD
LG