Linkovi

Napadač ubio tri žene u domu za veterane u Kaliforniji


U Kaliforniji su saopštena imena napadača i tri žene koje je držao kao taoce i ubio u jučerašnjem napadu u domu za veterane u Severnoj Kaliforniji. Osumnjičeni je identifikovan kao 36-godišnji Albert Vong dok su njegove žrtve bile zdravstvene radnice u domu Petvej gde se veterani koji su bili na ratištu leče od postraumatskog stresa. Ubijene su 48-godišnja Kristijan Lober, 42-godišnja Džen Golik i 29-godišnja Dženifer Gonzales.

Predsednik Donald Tramp u subotu ujutru je tvitovao: "Duboko smo ožalošćeni zbog tragične situacije u Jontvilu i žalimo zbog smrti tri neverovatne žene koje su vodile računa o našim veteranima."

Dom za veteran Petvej saopštio je: “Ove hrabre žene su bile iskusni profesionalci, posvećene službi našim veeranima i radu sa onima kojima je potrebna najveća pažnja.”

Vlasti navode da je od Vonga nedavno traženo da napusti program u Petveju ali još nije jasan razlog za to. Vlasti navode da je napadač patio od sindroma postraumatskog stresa i služio na Bliskom istoku. Tela ubijenih su otkrivena skoro osam sati pošto je Vong došao na sastanak osoblja Petveja. Još nije jasno kada su napadač I njegovi taoci ubijeni. Vlasti su pokušavale da stupe u kontakt sa njim tokom celog dana. Kako prenosi San Francisko Kronikl, policija je navela da je nosio opasač sa mecima oko struka i vrata.

XS
SM
MD
LG