Linkovi

Nakon Jajinaca, oružje i na Novom Beogradu, dojava o bombi...


Premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu 30. oktobra 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu 30. oktobra 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naložio je da niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za njegovu bezbednost, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, ne izlazi u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu, za koje se sumnja da su predstavljali opasnost po njegovu bezbednost. Policija i bezbednosne službe do sada su saslušale 37 od 97 „bezbednosno zanimljivih“ osoba koje su se u danu pronalaženja oružja u Jajincima nalazile u blizini lica mesta, a u sredu je pronađen i automobil pun oružja u garaži u novobeogradskom naselju Belvil. Srbija zatražila pomoć od SAD.

Mediji prenose da po tom nalogu premijera, informacije o oružju pronađenom na dve lokacije, u blizini porodične kuće Vučića u beogradskom prigradskom naselju Jajinci i u garaži na Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča.

Premijer, inače, u sredu nije došao na posao u zgradu vlade, i otkazao je sve sastanke, a njegovi saradnici ne znaju gde se nalazi i šta je razlog nedolaska.
Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić u sredu je odložio sednicu tog tela, planiranu za sutradan, a na kojoj je direktori bezbednosnih agencija trebalo da informišu članove Odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera.

"Procenio sam da je potrebno dati više vremena bezbednosnim službama za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera i njegove porodice i odlučio sam da odložim sednicu odbora", rekao je Bečić agenciji Tanjug.

Dojava o bombi u sedištu Er Srbije u naselju Belvil

I dok su se bezbednosne službe bavile oružjem pronađenim u Jajincima i u garaži u novobeogradskim blokovima, stigla je i dojava o bombi zbog koje je evakuisana zgrada kompanije "Er Srbija" u novobeogradskom naselju Belvil.
Neki mediji javili su da je reč o zgradi u kojoj stan ima i premijer Vučić, dok drugi navode da je reč o zgradi u blizini one u kojoj je Vučihev stan, no zvaničnih potvrdda te informacije nije bilo.

Policijske patrole izašle su na lice mesta, kao i kontradiverziona ekipa specijalizovana za demontiranje eksplozivnih naprava, kako bi proverili da li je dojava o bombi istinita. Na lice mesta izašle su i vatrogasne i ekipe hitne pomoći.

Beogradski mediji prenose da je u podzemnoj garaži ispod jednog automobila pronađen "sumnjiv paket", a incident je okončan nakon što je „pauk“ gradske službe u pratnji inspektora policije odvukao jedan beli „pežo 406“ iz podzemne garaže.

Vulin: Srbija zatžila pomoć od SAD

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija zatražila pomoć SAD u rasvetljavanju pozadine pokušaja ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića ili njegovog brata.

Vulin, koji je uživo na programu RTS-a u utorak uveče oštro napao Ambasasdu SAD u Srbiji, povezavši je sa brojnim incidentima u poslednje vreme, rekao je da su Srbija i SAD dve prijateljske zemlje i da nije tražio polemiku sa američkim ambasadorom Kajlom Skatom, niti je na bilo koji način povezivao SAD sa ugrožavanjem života srpskog premijera, o čemu možete čitati u drugoj vesti.

XS
SM
MD
LG