Linkovi

Nakon radija, ni TV B92 više ne postoji – nadalje je O2


Arhiva, ilustracija

Brend B92, nekada ikona slobodnog novinarstva i objektivnog informisanja, od danas više ne postoji ni među televizijskim kanalima. Nakon što je „Pravo ime, pravi broj“, kako je glasio jedan od džinglova Radija B92, ugašeno u etru i pretvoreno u Plej radio, koji mahom pušta samo popularnu muziku i zabavne emisije, u ponedeljak je sa ekrana nestao i logo B92 televizije, koji je ustupio mestu imenu O2.

B92 će ostati prisutan još samo online, kroz sajt B92.net koji nastavlja da radi pod tim imenom.

Kako je zvanično saopštila Televizija B92, vizuelni identitet je promenjen, odnosno, "modernizovan i prilagođen najnovijim svetskim standardima kada je reč o dizajnu i grafičkim elementima". Promena je kako su naveli, nastupila nakon detaljnog planiranja i analize, postavljanja strategije za dalje unapređivanje rada i jačanja pozicije ove kuće.

"Rukovodstvo kompanije poseduje bogato iskustvo u modernizovanju i postavljanju svih medijskih platformi, i nakon uspešnog rebranding-a i pozicioniranja Prve televizije i Play radija, na red je došla još jedna promena koja je bila logična i očekivana. Uz puno poštovanje prema svim vrednostima koje je simbolizovala televizija B92 u koju je utkano mnogo emocija i uspomena, zatvara se krug jednog prošlog vremena i strateški se određuje pravac ka budućnosti i svim izazovima koje donosi nova era TV industrije, a sa njom i sve brži protok informacija i promena navika gledalaca. Ono što je važno napomenuti, jeste da brend B92 nastavlja da živi na sajtu b92.net koji ostaje kao takav i neće se menjati. O2 televizija će imati svoj zaseban sajt", navela je ova televizija. Prva TV ima istog vlasnika kao i kuća B92.

Takođe dodaju da će programski sadržaj biti obogaćen novim emisijama, filmovima i serijama iz najbolje svetske produkcije. Dobro poznata TV lica ostaju u timu ali se veoma brzo očekuju i nove voditeljske snage.

Kraj TV B92 značio je i kraj poslednjeg političkog talk-showa uživo na toj televiziji, emisije Kažiprst. Suzana Trninić, dugogodišnja i poslednja autorka Kažiprsta. „U ime svih onih koji su Kažiprst radili poslednjih 16 godina, onih koji su ga stvorili na Radiju B92, meni je samo preostalo da vam se zahvalim jer ste čuvali Kažiprst, time što ste ga gledali, kritikovali, a bogami i hvalili“, rekla je Suzana Trninić odjavljujući poslednju emisiju.

„Kažiprst“, nastao kao radijska emisija pre 16 godina, u poslednjoj fazi svog postojanja emitovao se u Vestima Televizije B92 od 16 sati svakog radnog dana.

„U okviru Vesti B92 Suzana Trninić nastavlja da insistira na odgovorima i neumorno traga za istinom. Svakog dana diktira politički tempo Srbije. Svi mediji je citiraju zbog čega je opšte poznato da je ovo jedna od najuticajnijih talk show emisija. U maniru tradicionalne novinarske škole B92 nastavlja da intervjuiše goste i postavlja pitanja koja se najčešće ne mogu čuti nigde u etru. Bez kalkulisanja i zadrške sa idejom da zastupa stavove građana, uvek istražuje ko, kako i zašto, ali i ko je kriv za stanje u kome je Srbija“, navodi se u opisu ove sada već ugašene emisije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG