Linkovi

Nagodba u parnici protiv Trampovog univerziteta?


Advokati novoizabranog predsednika Donalda Trampa složili su se da počnu razgovore o nagodbi u parnici protiv bivšeg Trampovog univerziteta zbog optužbi za prevaru.

Advokati su u četvrtak izašli pred sudiju u San Dijegu u Kaliforniji u nameri da odlože početak suđenja, zakazan za 28. novembar, dok Tramp ne bude inaugurisan za novog američkog predsednika, tvrdeći da je ovaj prelazni period previše napet za njihovog klijenta da bi se počelo sa suđenjem.

Prethodno je sudija okružnog suda u Kaliforniji Gonsalo Kurijel rekao advokatima da nema nameru da odlaže suđenje, ali da će odluku saopštiti iduće nedelje, nakon čega je obema stranama predložio da postignu nagodbu. Kurijel je predložio da bi obe strane mogle da počnu sa pripremama eventualne nagodbe sa drugim sudijom Džefrijem Milerom u San Dijegu, na šta su oni pristali.

Studenti na Trampovom univerzitetu su plaćali i po 20 hiljada dolara kako bi naučili nešto o Trampovim investicionim strategijama u oblasti nekretnina. Zajednička tužba se odnosi na lažna obećanja, koja su dobili da će Tramp lično izabrati predavače. U dokumentima te bivše škole, biznisa koji je propao, navodi se da je osoblju sugerisano da namerno obmanjuju potencijalne mušterije, da manipulišu njihovim emocijama i da ignorišu njihove brige.

Trampovi advokati se brane time da istraživanja pokazuju da je velika većina studenata bila zadovoljna kursem. Ipak, izbor trenutka kada treba da počne saslušanje preti da preusmeri pažnju javnosti na jedno od najsramotnijih momenata u Trampovoj kampanji, i to dok se priprema da preuzme položaj predsednika Amerike.

Naime, Tramp je izazvao oštre reakcije javnosti, uključujući i vodeće ličnosti svoje Republikanske stranke, kada je pre šest meseci doveo u pitanje da li će sudija Kurijel biti nepristrastan s obzirom da je meksikanskog porekla.

XS
SM
MD
LG