Linkovi

Na Kosovu konstituisane Skupštine u opštinama sa srpskom većinom


Srpska lista je na poslednjim lokalnim izborima odnela pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom na Kosovu
Srpska lista je na poslednjim lokalnim izborima odnela pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom na Kosovu

U svih deset opština sa srpskom većinom na Kosovu danas su održane konstitutivne sednice Skupštine Opština na kojima su novi odbornici i gradonačelnici poližili zakletve. U svih deset opština pobedu je na proteklim lokalnim izborima odnela Srpska lista.

Sednice Skupštine opština u 10 lokalnih samouprava sa srpskom većinom počele su simbolično u 12 sati i 44 minuta.

Najpre su odbornici i novi gradonačelnici položili zakletvu, a nakon toga je izabrano skupštinsko rukovodstvo.

Novi gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je nakon polaganja zakletve da će biti predstavnik svih građana ove opštine bez obzira na njihovu političku i etničku pripadnost.

"Naš zadatak je da radimo na tome da poboljšamo život svim meštanima opštine Gračanica, da imaju kvalitetniji život, da omladina ovde može da gradi svoju budućnost a sve vas ovde pozivam da savesno obavljate svoju dužnost. Nas su pre svega birali meštani opštine Gračanica i mi dugujemo uslugu njima i naš zadatak osnovni je da rešavamo njihove probleme", kazao je Popović.

Za predsednika Skupštine opštine Gračanica izabran je Ljubiša Karadžić koji je na proteklim izborima u ovoj opštini osvojio najviše glasova.

Dok su odbornici u Gračanici zakletvu, odnosno kako kažu svečanu izjavu, potpisali u memorandumu sa grbom Kosova i opštine Gračanica, odbornici u Severnoj Mitrovici isti dokument potpisali su na papiru na kome nije bilo nikakvih simbola.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić takodje je poručio da će prioritet ove lokalne samouprave biti poboljšanje života građana.

“Želim vam puno uspeha u radu, očekujem od vas konstruktivne predloge i kao što sam rekao, prioritet nam je bolji život građana. Čestitam vam na polaganju zakletve i osvojenim mandatima i želim puno uspeha u daljem radu”, rekao je Rakić.

Pored Gračanice i Severne Mitrovice konstitutivne sednice danas su održane i u Štrpcu, Ranilugu, Novom Brdu, Zvečanu, Zubinom Potoku, Leposaviću, Klokotu i Pasjanu.

Na proteklim parlamentarnim izborima u svih deset opština sa srpskom većinom najviše glasova osvojili su kandidati Srpske liste, partije koja je na tim izborima jedina imala podršku Vlade Srbije.

XS
SM
MD
LG