Linkovi

Na čelu Beograda hirurg, najvažniji projekat metro


Skupština grada Beograda, Foto: Glas Amerike
Skupština grada Beograda, Foto: Glas Amerike

Skupština grada Beograda, Foto: Glas Amerike

Sa 67 glasova "za", hirurg i direktor Dečje bolnice u Tiršovoj Zoran Radojičić izabran je u četvrtak za gradonačelnika Beograda, dok je Goran Vesić izabran za njegovog zamenika.

U prvom obraćanju odbornicima Skupštine Beograda nakon izbora, Radojičić je poručio da će dati sve od sebe da to poverenje opravda, kao i da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna evropska prestonica.

U ekspozeu je istakao da je on gradonačelnik svih Beograđana i čovek spreman na kompromis i razgovor, a govoreći o započetim i projektima koji će se tek raditi, kao jedan od najvažnih naveo je izgradnju metroa.

Novinare je interesovala i njegova lekarska karijera, na šta je novi gradonačelnik rekao da će se i pored svih velikih obaveza koje ga očekuju, truditi da nađe vreme i za svoje pacijente.

Na pitanje kako reaguje na kritike odbornika opozicije, koji kažu da razumeju zašto je Radojičić potreban SNS-u, ali ne i zašto ta stranka treba njemu, rekao je da “to shvata kao politiku”.

“S obzirom na to da sam i u ekspozeu rekao da sam tu neiskusan, stvarno ne bih ulazio u njihove diskusije i različite stavove,” kaže novi gradonačelnik.

Inače, odbornici Saveza za Srbiju nisu ni ubacili u glasačku kutiju svoje listiće, odbornici Pokreta slobonih gradjana su rekli da neće glasati za gradonačelnika, dok su odbornici sa liste "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" najavili da će biti uzdržani prilikom glasanja.

Odbornici su "u paketu" glasali za gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća, tajnim glasanjem, zaokruživanjem "za" ili "protiv", iza paravana.

Novih 13 članova Gradskog veća su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Stevo Marušić, Miloš Dangubić, Gavrilo Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević, Vladimir Jestratijević, Slobodan Šolević i Milan Janković.

XS
SM
MD
LG