Linkovi

Mediji: Još jedan Amerikanac poginuo u Siriji


Borac Islamske države na snimku koji je 27. avgusta objavio Medija centar Islamske države u gradu Raka.
Borac Islamske države na snimku koji je 27. avgusta objavio Medija centar Islamske države u gradu Raka.

Amerikanac somalijskog porekla prema izveštajima je drugi američki državljanin ubijen dok se borio na strani ekstremista u Siriji.

TV stanica KSMP iz Mineapolisa prenosi da je u pitanju Abdirahman Muhumed, koji je napustio tu regiju da bi se borio za Islamsku državu, odnosno ISIL.

Stanica navodi da je, prema njenim izvorima, Muhumed poginuo u istoj bici kad i Daglas Mekejn, 33-godišnjak iz Mineapolisa, čiju je smrt u Siriji potvrdio američki Savet za nacionalnu bezbednost ranije ove nedelje.

Izveštaji o drugom Amerikancu ubijenom u Siriji počeli su da kruže po društvenim medijima u sredu. Savet za nacionalnu bezbednost je saopštio da zna za te izveštaje, ali još nije u mogućnosti da ih potvrdi.

U Mineapolisu, gradu u severnoj državi Minesoti, živi velika somalijsko-američka zajednica. Više od deset mladića napustilo je zajednicu da bi se borilo u Siriji, privučeno islamskim radikalizmom.

U medjuvremenu, majka američkog novinara Stivena Sotlofa koga kao taoca drži Islamska država apelovala je na lidera grupe da ga pusti na slobodu. U video snimku objavljenom u sredu, Širli Sotlof je poručila da je Stiven “častan čovek” i da ga ne treba kažnjavati za postupke američke vlade.

XS
SM
MD
LG