Linkovi

MUP podneo krivičnu prijavu zbog incidenta kod Skupštine


Narodni poslanik i lide Dveri Boško Obradović ispred zgrade predsedništva /.maja 2020. godine, Foto: (ilustracija) REUTERS/Marko Djurica
Narodni poslanik i lide Dveri Boško Obradović ispred zgrade predsedništva /.maja 2020. godine, Foto: (ilustracija) REUTERS/Marko Djurica

Pripadnici Ministarstva unutrašnih poslova (MUP) podneli danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv protiv B.O, Đ.M, Đ.D. i M.S povodom incidenta ispred Doma Narodne skupštine Srbije u kojem je povređen poslanik Marjan Rističević, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Krivična prijava podneta je protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, navode mediji u Beogradu.

U saopštenju se navodi da se oni sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Tom prilikom su i drugi poslanici koji su ulazili u skupštinu takođe grubo vređani, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da će tužilaštvo sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svedoka ovog događaja ucilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i krivice osimnjičenih.

Nakon toga biće doneta odluka o daljem toku postupka o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Prekid štrajka glađu

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović obavestio je novinare da prekida štrajk glađu, nakon što je rekacije tužilaštva.

"Nisam previše zaodvoljan ovim saopštenjem Tužilaštva, moralo je da bude mnogo oštrije i smatram da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se zapravo desilo 8. maja. Ali, ovo je prvi korak, u onom što smo imali nameru da uradimo", rekao je Martinović.

Martinović veruje da će nadležno javno tužilaštvo voditi postupak u skladu sa zakonom i da će oni koji su učinili teško krivčno delo biti i sankcionisani u skladu sa zakonom.

On je rekao da je cilj štrajka bio da apeluju na javno tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na to što su Boško Obradović i, kako je naveo, grupa huligana koje je doveo u petak, brutalno prebili poslanika Marijana Rističevića.

XS
SM
MD
LG