Linkovi

Mundijal u Brazilu okupira pažnju Beogradjana


Utakmica Belgija Rusija
Utakmica Belgija Rusija

Brazuka se već nedelju kotrlja, fudbalska groznica je na vrhuncu i ceo svet sa velikom pažnjom prati svaki korak Ronalda, Mesija i ostalih zvezda ovogodišneg Mundijala.

Srbija se nije plasirala na završni turnir u Brazilu, ali to ne znači da se i ovde sa velikom pažnjom ne prati sve što se događa na Svetskom kupu – od prvih iznenađenja i razočarenja, do o-čekivanja ko će ovoga puta podići pehar od 18-to karatnog zlata:

Evo šta kažu neki gradjani Beograda:

"Neke ekipe ekipe su vrlo interesantne, a neke me iznenađuju, koje su trebalo da pobede, a one gube. Tako da će biti velike neizvesnosti."

"Belgija me iznenadila, lepo igraju. Mada i svi ostali. I Argentina, mada sam više očekivao od njih. Domaćin? Ne znam, klasika, klasično igraju. Isto kao i pre, samo malo više imaju evropskog fudbala u sebi."

"Veliko iznenađenje je Španija napravila, da je izgubila. To me baš jako iznenadilo."

Šta radite kada ide Svetsko prvenstvo?

"Šta radim? Čitam knjigu ili sam na Fejsu."

A muž, deca?
"Muž prati i dete prati."

" Malo sam u prvoj utakmici pratio Hrvatsku, a posle nisam zato što se kasnije igralo. Bosna je veliko iznenađenje."

Pored američkog fudbala, bejzbola, hokeja i košarke, klasični fud-bal postaje sve popularniji u Skedinjenim državama, pa učešće reprezen-tacije SAD na Svetskom prvenstvu u fudbalu više nije iznenađenje:

" I oni isto u zadnjih pola decenije dosta dobro igraju taj fudbal. Za razliku od pre, kad su još bili potpuni amateri i nisu pratili ni naš evropski fudbal, ni inače."

"Ameriku sam gledao i vrlo me lepo iznenadila. Dobro igraju, tako da oni imaju znanje, imaju potencijal i oni su se uklopili u Evropu i evropski fudbal."

U vreme svetskog prvenstva u fudbalu u Beogradu su se zatekli i mnogi stranci čije države učestvuju na takmičenju u Brazilu. Utisci, ipak najviše zavise od rezultata koje su postigli njihovi timovi, a u vreme kada smo radili malu anketu u centru Beograda na programu je bila utakmica Italije i Kostarike, od čijeg je rezultata zavisio opstanak engleskog tima u Brazilu:

"Danas ne igraju baš dobro zato što Kostarika ima dobar tim. Ali nadam se i držim palčeve da Italija pobedi."

"Mi još imamo šanse – ako Italija pobedi sve utakmice do kraja, a Engleska u poslednjoj utakmici."
" Moji favoriti na Svetskom kupu? Volim Brazil, sviđa mi se Kosta Rika, sviđa mi se Kolumbija. Južnoamerički timovi, jer ja tu živim."

Na kraju ostaje uvek isto pitanje – ko će ovoga puta osvojiti titulu svetskog prvaka u fudbalu:

"Simpatišem Argentinu, mada ne verujem da će uspeti nešto da uradi."
"Ja se ipak nadam da će Italija da bude dominantna."

"Ko će pobediti? Kolumbija!"

" Engleska!"

"Argentina! Zašto Argentina? Zato što imaju dobra igrače i dobar tim."

"Nemačka!"

"Francuska. Naravno Francuska."

Finale je na programu 13. jula i do tada će se sigurno još svašta de-siti na Svetskom kupu. A kako stvari za sada stoje Brazil, Argentina, Ne-mačka i Holandija ostaju najveći favoriti i imaju najviše šansi da osvoje prvenstvo.
XS
SM
MD
LG