Linkovi

Mrmot Fil video svoju senku - još šest nedelja zime


Panksatoni Fil na proslavi 135. dana mrmota u gradiću Panksatoni u Pensilvaniji, 2. februara 2021.
Panksatoni Fil na proslavi 135. dana mrmota u gradiću Panksatoni u Pensilvaniji, 2. februara 2021.

Najpoznatiji meterolog Pensilvanije, "Panksatoni Fil", video je svoju senku što je znak da predstoji još šest nedelja zime.

U okolnostima pandemije, Fil je svoju prognozu izneo pred manjom grupom ljudi nego što je uobičajeno. Događaju su prisustvovali samo članovi najužeg kruga "Kluba mrmota iz Paksatonija", a Filovi obožavaoci bili su pozvani da prate događaj virtuelno.

Fil se pojavio iz svoje pećine u 7:25 po lokalnom vremenu. Potpredsednik "Kluba mrmota" Tom Dankel pročitao je njegovu poruku fanovima koji su morali da žrtvuju zabavu i ostanu kod kuće. "Dok nas moji verni praotioci gledaju virtuelno, bezbedni kod kuće, naša tradicija Dana mrmota mora da se nastavi. Svi smo prošli kroz tamu noći ali sada vidimo nadu, i svetlo jutra. Međutim, sada vidim savršenu senku, i još šest nedelja zime ispred sebe."

Ranijih godina, Fil bi se obično pojavio pred velikom grupom oduševljenih građana koji bi se okupili u ranim jutarnjim satima da ga vide.

Tradicionalni Dan mrmota u Goblers Nobu u Panksatoniju je događaj kada lokalni mrmot "proglašava" da li će zima trajati još šest nedelja ili stiže rano proleće na osnovu toga da li vidi svoju senku kada izađe iz svoje jazbine.

Prema podacima lokalnog kluba, ovo je 135. Dan mrmota do sada.

Tradicionalni događaj u Pensilvaniji stekao je još veću popularnost kada je 1993. snimljena komedija "Dan mrmota" sa Bilom Marejem u glavnoj ulozi.

XS
SM
MD
LG