Linkovi

Tuča i slavlje u CG


Policija ispred Gimnazije u Tuzima
Policija ispred Gimnazije u Tuzima

Sinoćnja fudbalska utakmica između Srbije i Albanije bila je razlog današnje tuče učenika u Gimnaziji u Tuzima.

Tom prilikom povrijeđene su četiri osobe. Inače, lokalni Albanci slavili su sinoć u Ulcinju i Tuzima

U tuči koja se dogodila jutros u Gimnaziji 25. maj u Tuzima povrijeđene su četiri osobe, i to tri učenika i jedna odrasla osoba, saznajemo u policiji. Navodni razlog za tuču bio je taj što su učenici albanskih odjeljenja u školi slavili prekid fudbalske utakmice Srbija-Albanija. Međutim, prilikom susreta sa đacima iz nealbanskih odjeljenja došlo je naprije do verbalnog sukoba, a potom i tuče, objavili su crnogorski mediji.

Nakon toga, uprava škole je pozvala roditelje vinovnika tuče. Ali situacija se ni tada nije smirila već je došlo do fizičkog obračuna i familija učenika. Tom prilikom povrijeđeno je više osoba, kako učenika tako i njihovih roditelja i rođaka.

Povrijeđeni su upućeni u Klinički centar Crne Gore gdje im je u Urgentnom bloku ukazana pomoć. Policija je uzela izjave od vinovnika tuče. Nakon toga nadležni tužilac preduzeće dalje zakonske korake.

Danas je održana i sjednica u školi na kojoj je trebalo da bude odlučeno hoće li učenici koji su izazvali tuču biti kažnjeni. Direktor Gimnazije u Tuzima nije htio da daje izjave novinarima.

Inače, sinoć se u Tuzima i Ulcinju, mjestima u kojima većinski živi stanovništvo abanske nacionalnosti, slavio prekiid utakmice u Beogradu. Stotine mladih ljudi izašli su na ulice, mahali albanskim zastavama i davali podršku albanskim fudbalerima.

Predsjednik Građanske inicijative sa sjedištem u Tuzima Vaselj Siništaj, kazao je da neko pokušava da tenzije nakon utakmice Srbija – Albanija u Beogradu prenese na Crnu Goru, ali da ne vjeruje da je to moguće uraditi.

Komentarišući slavlje Albanaca u Ulciju i Tuzima nakon sinoćnje utakmice, Siništaj je rekao da je to bilo isključivo slavlje zbog rezultata utakmice i da ne treba podržavati slavljenje incidenata.

XS
SM
MD
LG