Linkovi

CG: Bez uklanjanja bine i šatora


Lideri Demokratskog fronta na protestu u Podgorici (rtcg.me)
Lideri Demokratskog fronta na protestu u Podgorici (rtcg.me)

Iako je rok za ukljanjanje bine i šatorskog naselja ispred zgrade crnogorskog parlamenta istekao jutros, organizator Demokratski front i njegove pristalice odbile su da to sami učine.

Akcija policija mogla bi uslijediti u subotu, do kada teče novi rok za okončanje okupljanja

Neizvjesnost i napregnuto iščekivanje vladali su danas ispred zgrade crnogorskog parlamenta dok je u 10.30 isticao rok za uklanjanje bine i pratećeg mobilijara.

Prethodno, Demokratski front dobio je dva rješenja - jedno od Komunalne policije, a jedno od MUP-a.

Komunalna im je saopštila da će od danas ispred Skupštine biti omogućen saobraćaj, a MUP da je zabrana saobraćaja do 10. oktobra.

Kada su vidjeli da se nadležne službe nijesu pojavile, lideri DF-a obratili su se okupljenima kojih je bilo nešto više nego obično. Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović bio je izričit:

"Ne priznajemo nijedan dokument koji nije od vrha režima, pa neka ga on potpiše. Ko to potpiše i ukida slobodu i ljudska prava, ne bio ja u njegovoj koži", kazao je Radulović pred Skupštinom.

On je kazao i da nadležni "nijesu imali petlju" da dođu na plato, te da će demonstranti ostati tu dok se ne ispune zahtjevi.

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore potom se pojavilo dvoje komunalnih policajaca koji su načinili zapisnik, a koje su demonstranti dočekali zvižducima.

Iz Demokratskog fronta saopštili su da će naredni korak Komunalne policije biti da naprave rješenje kojim traže asistenciju policije, uprkos izričitoj namjeri organizatora da tu ostanu do ispunjenja zahtjeva.

XS
SM
MD
LG