Linkovi

Epilog političke krize u Nikšiću


Prebrojavanje glasova za predsednika Skupštine opštine Nikšić
Prebrojavanje glasova za predsednika Skupštine opštine Nikšić

Za predsjednika nikšićke Skupštine izabrana je Sonja Nikčević, kandidat Koalicije za evropski Nikšić.

Politička kriza u Nikšiću u vezi sa izborom predsjednika lokalnog parlamenta, makar privremeno je dobila epilog.

Za izbor Sonje Nikčević glasao je 21 odbornik, dok je kandidat opozicije Janko Vučinić imao 20 glasova. Podsjetimo, ne nadavnim lokalnim izborima u drugom po veličnini gradu u Crnoj Gori, većinu od 21-og odborničkog mjesta dobila je opozicija sa državnog nivoa, dok je koalicija Mila Đukanovića dobila 20 mjesta.

Uslijedilo je dugotrajno dogovaranje opozicije u vezi sa principima na kojima će funkcionisati postizborna koalicija. No, na glasanju za predsjednika SO Nikšić, prevagu je, prije nekoliko sedmica, na misteriozan način dobila Đukanovićeva grupacija, a za prebjeg je optužen odbornik Pozitivne Crne Gore Drago Đurović.

No, sada već bivši član Pozitivne Crne Gore, a potom nezavisni odbornik Drago Đurović danas je javno glasao pred komisijom i zaokružio Sonju Nikčević iz Đukanovićeve koalicije.

Nakon još jednog čudnog ishoda u SO Nikšić, uslijedio je metež i svađa, a Đurović je od poražene grupacije optužen za političku korupciju, zbog čega je opozicija saopštila da više neće učestvovati u radu Skupštine.

Iz Pozitivne Crne Gore saopštili su da je DPS oteo odbornika sa njihove liste i sada njime upravlja kako želi. Time je, kažu, prekrojena izborna volja građana Nikšića. Dodaje se da PCG partija poziva DPS da joj vrati mandat da bi volja građana bila ispoštovana, jer su oni jasno iskazali volju da ne žele dalju vlast DPS-a u Nikšiću.

Đurović je, međutim, ponovio da neće vratiti mandat. Za predsjednika Skupštine izabrana je kandidat DPS-a Sonja Nikčević, koja je obećala da će u narednom periodu uraditi sve što će biti u interesu građana i Nikšića.
XS
SM
MD
LG