Linkovi

Đukanović o ubistvu Jovanovića i Đinđića


Crnogorski premijer Milo Đukanović (Biro)
Crnogorski premijer Milo Đukanović (Biro)

Crnogorski premijer je rekao da je za ubistvo direktora lista "Dan" odgovoran, kako je naglasio, onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića

Povodom 100 dana rada Vlade Crne Gore, premijer Milo Đukanović rekao je da nije zadovoljan rezultatima u oblasti vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije ali je, kako je naveo, zadovoljan što vidi da je Crna Gora na dobrom putu i smjeru.

Đukanović je na konferenciji za novinare, povodom 100 dana rada Vlade, na pitanje zašto nema mjerljivih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije odgovorio da rezultata ima ali da politički i bezbjednosni problemi postoje.

"Nijesmo zadovoljni. Bez obzira što radim u interesu države nemam iluziju da smo postigli rezultate koji bi nam dali razloge za zadovoljstvo", kazao je Đukanović.

Premijer je rekao da je Vlada radila ono što je morala, a ne ono što je željela, ističući ipak, da je zadovoljan učincima svog kabineta. Spreman je, kaže, da se, ukoliko bude donijeta takva odluka, pojavi na kontrolnim saslušanjima ili pred Anketnim odborom, kao i ostali funkcioneri Demokratske partije socijalista koji su akteri afere Snimak. Tvrdi da je ‘pokretanje snimka već viđen repertoar borbe političke konkurencije’, odnosno opozicije koja pokušava da aferom ocrni Crnu Goru i njenu vlast.

"Ali nije tačno da su predstavnici EU dolazili ovdje zbog tog problema već su bili u redovnim misijama. Nijesam skriveno i iznenadno razgovarao sa ambasadorima, kao što se spekulisalo, već sam imao redovne razgovore", rekao je Đukanović.

On je, kako je naveo, sa ambasadorima govorio i o aferi Snimak. Tvrdi da nije istina da je preko Fonda rada zloupotrebljen novac Evropske investicione banke, kako se moglo čuti na spornom snimku.

Đukanović je ponovio da je dobrovoljno išao u Italiju da da izjavu Tužilaštvu u Bariju povodom optužbe za šverc cigareta, da bi sačuvao svoju i čast Crne Gore.

"Od koga da je branim-od Lekića, koji su blatili Crnu Goru za račun svojih srpskih finansijera. Radili su to da bi onemogućili Crnu Goru da uspije na putu nezavisnosti i ta satisfakcija je stigla. Nadam se da to znaju svi", kazao je Đukanović.

Upitan da odgovori na Lekićevo pitanje ko je ubio direktora lista Dan Duška Jovanovića, Đukanović je kazao da je to učinio onaj koji je najviše koristio i Lekića u svim godinama njegovog ambasadorovanja:

"Taj čovjek, koji uzgred, ponekad zna i da zapali poneku ambasadu velike države u Beogradu, ima jednu gadnu naviku-a to je da kada zaključi da neko ko mu vjerno služi dok je živ, može više poslužiti kao mrtav onda ga učini mrtvim", poručio je Đukanović.

To je bio onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i to je onaj koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušavao Crnu Goru da omete na njenom evropskom putu.
XS
SM
MD
LG