Linkovi

Montenegro Erlajns: Nismo pred bankrotom


Crnogorski avio prevoznik Montenegro erlajns saopštio je da je u prvih šest mjeseci ove godine prevezao skoro 230.000 putnika, demantujući informacije nekih lokalnih medija da toj kompaniji prijeti bankrot.

“U prvih šest mjeseci ove godine u redovnom, čarter kod-šer saobraćaju, kompanija Montenegro erlajns opslužila je skoro 230.000 putnika, što je na istom nivou kao i prethodne godine”, saopšteno je iz te kompanije.

U saopštenju za javnost Montenegro erlajnsa navodi se i da je poslovni rezultat za prvih šest mjeseci 2017. bolji za 1,6 miliona u odnosu na isti period prošle godine, te objašnjava da je taj rezultat postignut optimizacijom poslovanja na svim nivoima, sa skoro 200 letova u redovnom i čarter saobraćaju manje i avionom manje u floti u odnosu na 2016, kao i sa povećanom ponudom u kod-šer saobraćaju.

“Od oko 300.000 putnika koje smo planirali da prevezemo u periodu ljetnje turističke sezone u periodu od 1. juna do 30. septembara, već u junu smo prevezli 63.000 putnika, što je za 800 putnika više, sa avionom manje i 22 leta manje, u odnosu na jun mjesec prošle godine”, kažu u crnogorskoj avio-kompaniji, navodeći da su u tom period prevezli trećinu ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima.

XS
SM
MD
LG