Linkovi

MOK: Ruskom olimpijskom timu ukinuta suspenzija


Predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Aleksandar Žukov na konferenciji za štampu povodom ukidanja suspenzije zbog doping afere
Predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Aleksandar Žukov na konferenciji za štampu povodom ukidanja suspenzije zbog doping afere

Međunarodni olimpijski komitet ukinuo je suspenziju Rusiji, koja je bila na snazi zbog optužbi da je država bila sponzor doping programa ruskih sportista.

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov saopštio je da je organizacija na čijem se čelu nalazi, ponovo punopravni član MOK-a, koji je ruskim sportistima zabranio takmičenje pod zastavom svoje zemlje na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, zbog navodnog doping programa tokom Igara u Sočiju 2014. godine, pod pokroviteljstvom vlade Rusije.

Ipak, MOK je dozvolio da više od 160 ruskih sportista nastupi u Pjongčangu. Tokom ZOI u Pjongčangu dvoje ruskih sportista je palo na doping testu, ali je nedavno MOK saopštio da su preostali rezultati testova bili negativni.

“Međunarodni olimpijski komitet potvrdio je da su preostali rezultati negativni. Kako je navedeno u odluci Izvršnog odbora 25. februara, uklanjanje suspenzije Olimpijskog komiteta Rusije automatski stupa na snagu”, navodi se u saopštenju MOK.

Rusija je nekoliko puta negirala učešće u dopingu programu.

XS
SM
MD
LG