Linkovi

Mladen Bojanić kandidat većine opozicije na predsedničkim izborima u CG


Predsjednički kandidat dijela opoziconih građanskih stranaka i Demokratskog fronta Mladen Bojanić, nekadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore (foto: rtcg.me)

Mladen Bojanić biće kandidat većeg dijela opozicije na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. I dok neke opozicione stranke ne žele da zbog Bojanića povuku kandidature svojih predstavnika, predlagači tvrde da njega birači već doživljavaju kao jedinog predsjedničkog kandidata opozicije.

Predsjedništvo DF-a prihvatilo je da Mladen Bojanić bude njihov i predsjednički kandidat većinskog dijela opozicije – URA-e, Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije.

Bojanić je poručio da će građani Crne Gore biti u prilici da se tokom kampanje upoznaju sa svim relevantnim detaljima koji su im potrebni za donošenje ispravne odluke.

On kaže da je izbor na građanima – "zauzdati vlast i zaustaviti autokratiju ili sebe i svoje najbliže prepustiti na milost i nemilost nazajažljive vladajuće klike".

No, sva je prilika da Bojanića neće podržati kompletna opozicija. Za sada je izvjesno da SDP neće povući kandidaturu Draginje Vuksanović zbog Bojanića, niti će to učiniti neki, već verifikovani predsjednički kandidati koji su obećali da će se povući iz izborne trke ako se opozicija okupi oko jednog kandidata.

Demokrate, koje su podržale Bojanića, smatraju da je “bespredmetno slušati brojne izgovore, sa ciljem da ostali opozicionari ne podrže zajedničkog predsjedničkog kandidata opozicije”, pa tvrde da ovi tako “pomažu Demokratskoj partiji socijalista”. Oni ističu da Bojanića “opozicioni birači već doživljavju kao jedinog predsjedničkog kandidata opozicije”, kao i da primjedbe da Bojanić nije nestranački kandidat nemaju osnova.

Ipak, činjenice govore drugačije. Bojanić je crnogorskoj javnosti postao poznat tek kao poslanik Pozitivne Crne Gore, a kasnije se priključio i političkoj grupaciji Otpor beznađu. Poznat je i kao veliki protivnik NATO-a, što se nikako ne uklapa u viziju SDP-a, pa čak i nekih koji su ga već podržali

Kandidature su do sada potvrdili Marko Milačić, Vasilije Miličković, Hazbija Kalač i Dragan Hajduković, dok će ove sedmice biti poznat kandidat vladajućeg DPS-a.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG