Linkovi

Poslednji govor Mišel Obame kao prve dame SAD


Prva dama SAD Mišel Obama, 6. januar 2017.

Mišel Obama održala je poslednji, veoma emotivan, govor kao prva dama Sjedinjenih Država, na ceremoniji u Bijeloj kući na kojoj je odata počast školskim pedagozima širom Sjedinjenih Država.

Mišel Obama se tokom govora u Istočnoj sobi Bijele kuće, koji je održala okružena prosvetarima, administratorima i učenicima, usredsredila na mlade ljude u publici i širom nacije, uz poruku da zemlje pripada njima. Obama je prosvetarima pripisala zasluge za pružanje pomoći mladima da postignu što bolje rezultate.

"...I nema boljeg načina da privedem kraju svoje vrijeme kao prva dama nego proslavom sa svima vama. Zbog toga želim da završim današnji govor, jednostavnim – hvala vam. Hvala vam zbog svega što radite za našu djecu i zemlju. Bila mi je najveća čast u životu to što sam bila vaša prva dama. I nadam se da sam vas učinila ponosnim.”

Prva dama Sjedinjenih Država takođe se obratila djeci imigranata, kojima je poručila da su dio ponosne tradicije uvođenja novih kultura u američko društvo što, kako je ocijenila, doprinosi da Sjedinjene Države budu “najveća zemlja na planeti.”

Osvrnula se i na one koji nemaju mnogo novca i podsjetila da su ona i predsjednik Barak Obama takođe bili u sličnoj situaciji. Uz naporan rad i dobro obrazovanje sve je moguće, zaključila je Mišela Obama.

Obamin govor su u publici pratile i brojne zvijezde, među kojima muzičari Ašer i Keli Roulend, te komičar Džej Ferou s kojim je prva dama snimiila muzički spot da bi podstakla učenike da pohađaju koledž.

XS
SM
MD
LG