Linkovi

Ministarstvo finansija: Suficit srpskog budžeta na kraju maja 8,3 milijarde dinara


Suficit budžeta Srbije na kraju maja ove godine iznosio je 8,3 milijarde dinara: prihodi su bili 498,4 milijardi, rashodi 490,1 milijardi dinara, a suficit je u tom mesecu iznosio 2,8 milijardi dinara, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.

U mesecu maju naplaćeno je 95 milijardi dinara, od čega je 87,7 milijardi čine poreski prihodi. Od toga, dalje, najveći deo prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 42,9 milijardi dinara dinara i akciza od 27 milijardi dinara.

Neporeski prihodi naplaćeni su u iznosu od 6,8 milijardi dinara, dok je priliv donacija bio 500 miliona dinara.

Rashodi su izvršeni u maju u iznosu od 92,2 milijarde dinara, piše Ministarstvo finansija, od čega su troškovi za zaposlene iznosili 23,8 milijardi dinara, a transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja (OOSO), koje čine izdaci za PIO fon, RFZO, NSZ, fond SOVO, iznosili su 13 milijardi dinara.

Na nivou opšte države, u periodu januar - maj zabeležen je fiskalni suficit u iznosu od 4,9 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit 62,2 milijardi dinara.

Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za taj period planiran je fiskalni deficit u iznosu od 43,3 milijardi dinara, što znači da je ostvareni rezultat bolji za 48,2 milijardi dinara, istaklo je Ministarstvo finansija.

XS
SM
MD
LG