Linkovi

Militanti Islamske države ubili 35 vojnika u Siriji


Arhiva - Australski i novozelandski vojnici u okviru koalicionih snaga učestvuju u misiji treninta iračkih vojnika u bazi Tađi, severno od Bagdada, 17. aprila 2019.

U napadima Islamske države na sirijsku vojsku i saveznike u centralnoj Siriji ubijeno je 35 vojnika u dva dana, saopštili su posmatrači rata rano u subotu.

Iako je Islamska država izgubila svoju poslednju teritorijalnu enklavu u Siriji u Baguzu u blizini granice sa Irakom od snaga koje podržavaju Sjedinjene Države, i dalje ima svoje borce koji se drže u udaljenoj pustinji u centralnom delu zemlje.

Posmatrači iz Sirijske opservatorije za ljudska prava, stacionirane u Britaniji, kažu da napadi predstavljaju najveću vojnu operaciju Islamske države od gubitka Baguza i da su obuhvatili napade u nekoliko delova Sirije.

Najintenzivniji napad dogodio se u oblasti Al Koum, severno od drevnog pustinjskog grada Palmire, saopštila je Opservatorija, gde su militanti Islamske države ubili 15 vojnika sirijske vojske i savezničkih snaga.

Islamska država saopštila je preko svoje novinske agencije Amak u petak da je ubila 20 sirijskih vojnika i mnoge ranila u oblasti Al Sukna, između Palmire i Deir al Zora u zasedi i borbama.

Sirijski mediji nisu preneli nikakvu informaciju o napadima Islamske države ili ubijenima u provladinim snagama u borbama protiv militantne grupe.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG