Linkovi

Milijarder otplatio studentski kredit celoj generaciji


Investitor i milijarder Robert Smit koji je otplatio studetnski kredit celoj generaciji u iznosu od 40 miliona dolara, govori na ceremoniji diplomiranja

Oko 400 diplomaca koledža “Morhaus” u Atlanti, Džordžiji, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja. Jedan milijarder i filantrop je rešio da otplati studentski dug celoj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara.

“Studenti koledža "Morhaus", okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovde. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja”, rekao je milljarder i tehnološki investitor Robert Smit.

Smit je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja, i celoj generaciji studenata je poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

Generacija diplomaca na koledžu "Morhaus" na svečanoj ceremoniji
Generacija diplomaca na koledžu "Morhaus" na svečanoj ceremoniji

“Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san”, kazao je Smit.

Studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili su u isto vreme i šokirani i srećni.

“Deluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio”, rekao je jedan od studenata.

Na koledžu "Morhaus" je studirao i borac za građanska prava Martin Luter King
Na koledžu "Morhaus" je studirao i borac za građanska prava Martin Luter King

Pre nego što je studentima otplatio dug od 40 miliona dolara, Smit je koledžu “Morhaus” donirao 1,5 miliona dolara. „Morhaus“ je tradicionalno crnački koledž na kome su studirali i Martin Luter King, poznati reditelj Spajk Li i glumac Semjuel L. Džekson.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG