Linkovi

Američki milijarder optužen za seks trafiking


Džefri Berman, državni tužilac iz južnog okruga Njujorka govori na konferenciji za novinare u Njujorku, 8. jula 2019.
Džefri Berman, državni tužilac iz južnog okruga Njujorka govori na konferenciji za novinare u Njujorku, 8. jula 2019.

Američki milijarder, finansijer Džefri Epstin optužen je za seks trafiking pred federalnim sudom u Menhetnu. Tužilaštvo ga tereti da je namamio desetine devojaka, od kojih su neke imale samo 14 godina, u svoje vile u Njujorku i Floridi i plaćao ih za seksualne usluge.

U optužnici koja je otpečaćena u federalnom sudu navodi se da je 66-godišnji Epstin "namerno tražio maloletnice i znao da su mnoge od njegovih žrtava mlađe od 18 godina. Neke od maloletnih žrtava su mu same rekle koliko imaju godina."

Epstin, koji je bivši menažder investicionog fonda, optužen je da je navodio devojke da ga gole "masiraju" i pružaju druge seksualne usluge, a nekim devojkama je plaćeno da regrutuju druge.

On je optužen po jednoj tački za seks trafiking a po drugoj se tereti za zaveru trgovine ženama zbog prestupa koji su se, navodno, dogodili u periodu između 2002. i 2005. Maksimalna moguća kazna za te prestupe je 45 godina.

Tužioci će zatražiti od sudije da Epstin bude u pritvoru pre suđenja, najavio je na konferenciji za novinare savezni tužilac Džefri Berman.

Džefri Epstin već je optužen za seksualne prestupe ali je postigao pogodbu sa tužilaštvom da bi izbegao federalnu optužnicu.
Džefri Epstin već je optužen za seksualne prestupe ali je postigao pogodbu sa tužilaštvom da bi izbegao federalnu optužnicu.

Epstin je u ranijim iskazima naveo da su se njegovi susreti sa navodnim žrtvama odigravali uz međusobni pristanak i da je verovao da devojke imaju 18 godina. Njegov advokat Džek Goldberger najavio je, pre nego što je optužnica obelodanjena, da će se milijarder izjasniti da nije kriv.

Epstin je uhapšen u subotu, 6. jula na aerodromu u Nju Džersiju, gde se vratio svojim privatnim avionom iz Francuske, a trebalo bi da se danas pojavi pred federalnim sudom.

Poznat po druženju sa političarima i članovima kraljevskih porodica, Epstin je nekada bio prijatelj predsednika Donalda Trampa i bivšeg predsednika Bila Klintona, a prema sudskim dokumentima i britanskog princa Endrua.

Nijedan od tih ljudi se ne pominje u optužnici. Slučaj vodi jedinica za borbu protiv korupcije u okviru Bermanove kancelarije. Tužilac je rekao da ne želi da komentariše o Epstinovim poznanicima i dodao da "u to ne treba ništa učitavati."

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG