Linkovi

Mihajlović: Vreme za saradnju sa Albanijom


Zorana Mihajlović, potpredsednica srpske vlade
Zorana Mihajlović, potpredsednica srpske vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i delegacija Vlade Srbije sutra putuje u istorijsku posetu Tirani - naime, biće to prva poseta jednog predsednika Vlade Srbije Albaniji, a kako je danas ocenila ministarka infrastrukture Zorana MIhajlović došlo je vreme za saradnju.

Potpredsednica srpske Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će infrastruktura sigurno biti jedna od tema razgovora tokom sutrašnje posete delegacije Vlade Srbije Tirani i ocenila da je, uprkos postojanju različitih mišljenja o određenim pitanjima, došlo vreme za saradnju.

Prvi put premijer Srbije sa delegacijom ide u Tiranu, rekla je Mihajlović i dodala da je to upravo produbljivanje partnerskih odnosa:

"Naravno da postoje određena različita mišljenja Albanije i Srbije o određenim pitanjima, ali sasvim sigurno imamo jedan zajednički cilj, a to je da budemo članice Evropske unije i da imamo životni standard evropskih demokratija. Prema tome, kada jedan put treba da krene iz Albanije ka Evropi – on prolazi kroz Srbiju. I kad Srbija želi da pokaže da jeste faktor stabilnosti, onda sasvim sigurno razvija infrastrukturne projekte u celom regionu."

Po njenim rečima, došlo je vreme da, kada se govori o srpsko albanskim odnosima se ne misli o problemima, nego o svemu onome što dve zemlje žele zajedno da urade. Region može da se razvija samo ako postoji stabilnost, istakla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

XS
SM
MD
LG