Linkovi

Privedeno više osoba posle pucnjave među migrantima u Horgošu


Migranti u blizini granice Srbije i Mađarske, arhiva
Migranti u blizini granice Srbije i Mađarske, arhiva

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova(MUP) Srbije saopštilo je da je na području Horgoša privedeno više osoba, nakon što je u četvrtak uveče došlo do pucnjave među migrantima. Policija je na licu mesta pronašla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Kako navodi MUP, privedeno je više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa noćašnjom pucnjavom, ali i ilegalnim krijumčarenjem migranata. Rečeno je i da je otkriveno 600 ilegalnih migranata.

U cilju bolje pretrage terena koriste se i dronovi.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je prilikom obilaska lokacije na Horgošu, da će "bezbednost svakog građanina Srbije i njihova imovina biti zaštićeni", te da "prema svakoj vrsti kriminala postoji nulta tolerancija i da je srpska policija spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove".

Prema navodima lokalnog portala Sabad Madjar So, na Horgošu su se u četvrtak sukobile dve grupe migranata koje su pucale jedna na drugu, prenosi FoNet.

Dodaje se da su se pucnji iz automatskog oružja čuli tokom večeri i posle 19 sati, dok su građani čekali da deca dođu iz škole.

Objavljen je snimak nadzorne kamere u ulici Bele Bartoka, na kome se vidi petnaestak muškaraca sa kapuljačama, od kojih nekolicina nosi "kalašnjikove", kako idu trotoarom "nešto pre 18 časova".

Šefica mesne pošte Olga Stojanović je najavila da će u petak početi prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži sazivanje vanrednog zbora građana, jer su "meštani uplašeni i ne osećaju se bezbedno".

Migranti se zadržavaju u Horgošu u pokušaju da pređu granicu sa Mađarskom.

XS
SM
MD
LG