Linkovi

Mišel Obama započela posetu Kini


Prva dama Mišel Obama, njene ćerke Saša i Malia i majka Marian Robinson poziraju sa Peng Lijuan, suprugom kineskog predsednika Ši Djinpinga tokom posete Zabranjenom gradu u Pekingu, 21. marta 2014.

Prva dama SAD, Mišel Obama, u pratnji supruge kineskog predsednika Pen Lijuan, posetila je jednu školu prvog dana svoje petodnevne posete Kini.

Učenici su pred njima demonstrirali svoju veštinu kaligrafije, a prve dame Amerike i Kine zatim su posetile bivšu Carsku palatu u Zabranjenom gradu u Pekingu.

Mišel Obama, koja je u Kinu povela svoju majku i dve ćerke, takodje će videti Kineski zid, slavne ratnike od terakote kao I jedan nacionalni park za pande.

Prva dama SAD sutra bi treblao da održi govor u Standford Centru na prestižnom Pekinškom univerzitetu, a takodje će se sastti sa osobljem američke ambasade u Pekingu I članovima njihovih porodica.

Iz Bele kuće je saopšteno da će poseta Mišel Obame biti usredsredjena na obrazovanje, i da neće zalaziti u sporna pitanja izmedju SAD i Kine kao što su ljudska prava i trgovina. Dve Obamine prethodnice, Lora Buš i Hilari Klinton, u prošlosti jesu dotakle neka kontroverzna pitanja tokom svojih poseta Kini. Lora Buš je 2008. godine pozvala Kinu da izvrši veći pritisak na vojnu vladu Burme, dok je Hilari Klinton 1995. održala istaknuti govor u kojem je pozvala Kinu da unapredi zaštitu ljudskih prava.
XS
SM
MD
LG