Linkovi

Prvi put posle 15 godina muškarac osumnjičen za nestanak Medlin Meken


Geri Meken, otac nestale devojčice Medlin Meken, na konferenciji za novinare 2007. drži njenu fotografiju
Geri Meken, otac nestale devojčice Medlin Meken, na konferenciji za novinare 2007. drži njenu fotografiju

Tužilaštvo u Portugaliji optužulo je jednog muškarca za nestanak britanske devojčice Medlin Meken pre 15 godina, u slučaju koji je godinama intrigirao javnost.

Medlin je nestala 3. maja 1997. iz spavaće sobe u portugalskom rizortu Praja da Luz, u regionu Algarve, gde je letovala sa porodicom.

Portugalski tužioci su prvi put posle 15 godina imenovali zvanično osumnjičenog za nestanak devojčice. Prvi osumnjičeni bili su njeni roditelji, Kejt i Geri Meken, ali su kasnije oslobođeni sumnje.

Nije rečeno zbog čega je muškarac osumnjičen baš sada, ali to bi moglo biti zbog bojazni da slučaj ne zastari posle 15 godina, što je praksa u Portugalu kada su u pitanju pojedina krivična dela. Narednog meseca biće 15 godina otkako je Medlin nestala.

Ime osumnjičenog nije dostupno javnosti, ali je u saopštenju navedeno da su ga, kao osumnjičenog, identifikovali nadležni organi u Nemačkoj.

Nemačka policija je 2020. godine saopštila da pretpostavlja da je Medlin mrtva i da je za njenu otmicu i ubistvo odgovoran zlostavljač dece i trgovac drogom Kristijan Brukner. Ali, on nikada nije optužen. Trenutno služi kaznu zatvora u Nemačkoj zbog silovanja žene u istom regionu Algarve u Portugalu, iste godine kada je i Medlin nestala.

Brukner je negirao da je umešan u otmicu Medlin Meken.

XS
SM
MD
LG