Linkovi

Ručak za migrante na dan humanosti


Migranti u Srbiji
Migranti u Srbiji

Međunarodni dan humanosti obeležen je danas posluženjem ručka za migrante u Miksalištu u Beogradu, a akciju su zajednički realizovali Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID.

Obezbeđeno je više od 300 obroka za migrante, a Tajana Zadravec iz Miksališta je pozvala sve koji to mogu da pomognu migrantima, kojima je potrebna i odeća i obuća:

"Mi smo kroz iskustvo koje smo stekli u radu sa migrantima, a Miksališta postoji više od godinu dana, danas sakupili sve ono što se pokazalo najpraktičnijim i što oni vole. Tako da ćemo za ručak sad biti služena njihova tradicionalna hrana falafeli, ujutru je bila prisutna Američka ambasada i USAID, koji su doneli donaciju odeće i obuće, što nam je uvek preko potrebno."

Po rečima Anice Divac, Fondacija Ana i Vlade Divac, pored današnje simbolične akcije svakodnevno pomaže migrante koji prolaze kroz prihvatne centre u Srbiji:

"Ova akcija je jedna simbolična akcija, da podsetimo na solidarnost, na empatiju, da ukažemo na problem sa kojima se ovi ljudi suočavaju. Da je to nešto što može da se desi svakome od nas, nikad se ne zna. I da budemo uvek spremni i raspoloženi da pomognremo drugim ljudima."

A Međunarodni dan humanosti danas su zajednički obeležile tri humanitarne organizacije: Novak Đoković, Novi Beograd i Podrži život. Uz poruku da ne postoje izgovori za nepružanje pomoći onima kojima je potrebna, predstavnici ove tri fondacije su najavili osnivanje Udruženja humanitarnih fondacija Srbije, kako bi humanitarni rad bio bolje organizovan i transparentan.

XS
SM
MD
LG