Linkovi

Marković sa Tilersonom u Davosu


Ekonomski forum u Davosu
Ekonomski forum u Davosu

Crnogorski premijer Duško Marković učestvuje na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu. On se na marginama tog skupa sastao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, a tom prilikom su ocijenili da su odnosi Crne Gore i SAD - prijateljski.

Lideri država Zapadnog Balkana saglasili su se na konferenciji održanoj u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu da ova godina predstavlja jednu od ključnih za evropsku perspektivu regiona i da je preduslov za napredak regiona - veći nivo međusobnog razumijevanja.

"Na zatvorenoj konferenciji, na kojoj su pored predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića učestvovali i predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, premijeri Albanije i Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev i predsjedavajući Predsjedništrva Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, konstatovano je da će strategija EU za Zapadni Balkan, čije se objavljivanje očekuje početkom februara, predstavljati čvrstu potvrdu evropske perspektive regiona'', saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Crnogorski premijer Duško Marković se na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu sreo sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.

"Konstatovani su dobri prijateljski odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Premijer Marković se sastao i sa predsjednikom Vlade Irske Leom Vardakarom. Premijer Vardakar je rekao da želi Crnu Goru da što prije vidi u EU.

Prvog dana boravka u Davosu predsjednik Vlade Crne Gore razgovarao je i sa bivšim predsjednikom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Tonijem Blerom na teme Zapanog Balkana i šire.

XS
SM
MD
LG