Linkovi

Marković pozdravio prisustvo misije OEBS u CG pred izbore


Arhiva - Premijer Crne Gore Duško Marković na Cetinju 28. aprila 2017. (AP Photo/Risto Bozovic)

Crnogorski premijer Duško Marković primio je šeficu misije Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju OEBS/ODIHR za posmatranje predsjedničkih izbora Kajetanu de Zuluetu Outram, pozdravivši prisustvo te misije u Crnoj Gori.

Crna Gora će na predstojećim predsjedničkim izborima sprovesti kvalitetan demokratski proces, kazao je danas predsjednik Vlade, podsjetivši na sve dosadašnje pozitivne ocjene izbornih procesa u Crnoj Gori od strane Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju i drugih relevantnih međunarodnih organizacija.

“De Zulueta je obavijestila Markovića o detaljima i ciljevima Misije koja broji 16 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača i zahvalila je u ime zemalja učesnica OEBS na pozivu za posmatranje izbora, istakavši objektivnu i profesionalnu prirodu posmatračke misije uz saglasnost o značaju i kvalitetu kontinuirane saradnje koju OEBS/ODIHR na ovom planu ostvaruje u Crnoj Gori”, naveli su iz Vlade.

Marković je podsjetio na kontinuitet odličnih odnosa koje Crna Gora ima sa OEBS/ODIHR, kako u oblasti unapređenja izbornog zakonodavstva, tako i u drugim značajnim pitanjima za demokratske procese u Crnoj Gori tokom dugogodišnjeg partnerstva i naglasio važnost misije i njenog djelovanja tokom predsjedničkih izbora.

Kandidat većeg dijela opozicije za predsjednika države, Mladen Bojanić, na izborima 15. aprila nastupiće pod sloganom "Da, zajedno možemo".

Njegov izborni štab predstavio je i novi vizuelni identitet, koji će pratiti cijelu kampanju.

Bojanića je kao kandidata na predsjedničkim izborima podržao najveći broj opozicionih subjekata.

A jedina žena – kandidat za predsjednika Crne Gore SDP-ova Draginja Vuksanović, predala je danas Državnoj izbornoj komisiji potpise podrške za svoju kandidaturu.

Prikupila je oko devet hiljada potpisa podrške i saopštila da je "danas važan dan za budućnost Crne Gore”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG