Linkovi

Marinković sa kongresmenima o ekonomskim odnosima dve države


Zgrada američkog Kongresa, Foto: (ilustracija), VOA

Ekonomski odnosi između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) su veoma dobri i na visokom nivou, a u prilog tome govore podaci o velikom prisustvu američkih kompanija u Srbiji, direktnim investicijama, kao i činjenica da je američka kompanija Behtel dobila posao izgradnje Moravskog koridora, jedan je od zaključaka sastanka potpredsednika Skupštine Srbije Vladimira Marinkovića sa američkim kongresmenima Stivom Stajversom i Pol Gosarom.

S dvojicom kongresmena Marinković, koji boravi u zvaničnoj poseti SAD, razgovarao je o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa i još jačem povezivanju na političkom i ekonomskom planu.

Potpredsednik Skupštine je istakao da ovaj pozitivan trend razvoja ekonomskih odnosa treba maksimalno intenzivirati, od čega će obe države imati veliku korist, saopšteno je danas iz Marinkovićevog kabineta.

On je izrazio zahvalnost adiministraciji predsednika SAD Donalda Trampa na razumevanju kada je reč o poziciji Srbije i njenim legitimnim interesima na Kosovu, dok su kongresmeni istakli da pružaju maksimalnu podršku nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, u cilju pronalaženja dugoročnog i kompromisnog rešenja, uz obavezno i što brže ukidanje taksi na robu iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da je suštinski važno da međusobni susreti zvaničnika budu češći u cilju postizanja novih sporazuma, jačanja saradnje u svim oblastima i čvršćeg povezivanja srpskog i američkog naroda koje povezuje istorijsko savezništvo i prijateljski odnosi.

Kongresmen Stiv Stajvers najavio je da početkom sledeće godine planira dolazak u Srbiju sa privrednom delegacijom iz Ohaja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG