Linkovi

Manafort postigao sporazum o priznanju krivice


Bivši šef izbornog štaba predsednika Donalda Trampa, Pol Manafort (arhivski snimak)

Bivši šef izbornog štaba predsjednika Donalda Trampa Pol Manafort sarađivaće u istrazi ruskog miješanja u američke izbore, koju vodi specijalni tužilac Robert Maler, u okviru sporazuma o priznanju krivice koji je postigao sa tužiocima.

Manafort je priznao krivicu za dva krivična djela - zavjeru protiv Sjedinjenih Država i zavjeru za opstrukciju pravde - i time postao najistaknutiji bivši zvaničnik Trampove kampanje koji se izjasnio krivim u okviru Malerove istrage.

Bijela kuća se u saopštenju distancirala od dugogodišnjeg republikanskog operativca koji je pomogao Trampu da pobijedi na izborima 2016. godine.
"To nema nikakve veze da predsjednikom ili njegovom pobjedničkom predsjedničkom kampanjom", saopštila je portparolka Sara Sanders.

Manafortova odluka da sarađuje sa tužiocima u istrazi Rusije predstavlja politički udarac za Trampa uoči kongresnih izbora 6. novembra. Manafort je prošlog mjeseca, na prvom suđenju, proglašen krivim za bankarsku prevaru i utaju poreza. Bivši Trampov saradnik zaradio je milione dolara savjetujući pro-ruske političare u Ukrajini, prije nego što je pet mjeseci bio šef Trampove kampanje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG