Linkovi

Nastavak potrage za malezijskim avionom


Devojčica na medjunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru stoji pored transparenta na kojem piše Imajmo nade.

Zvaničnici su saopštili su da još nije poznata sudbina putničkog aviona Malezija Erlajnza, skoro tri dana nakon što je nestao sa 239 putnika i članova posade.

Iako je u toku sveobuhvatna potraga za putničkim avionom Malezija Erlajnza , ni trećeg dana nije pronađen nikakav trag o letelici tipa Boing 777 niti o 239 putnika i članova posade aviona sa leta od Kuala Lumpura do Pekinga. Rezultati laobratorijske analize uzoraka uzetih iz naftne mrlje u vodama pored obala Malezije pokazali su da ta nafta nije iscurela iz aviona.

Malezija je proširila oblast potrage za avionom u Južnom kineskom moru. Pored toga što tragaju u vodama između Malezije i Vijetnama, vlasti takođe pretražuju kopneno područje u Maleziji i priobalni deo na zapadu zemlje.

Na desetine brodova i aviona iz osam zemalja krstari morima oko obala Maleziji i južno od Vijetnama. Avion je nestao sa radara u subotu, oko sat vremena po poletanju sa aerodroma u Kuala Lumpuru na liniji za Peking.

Policija Tajlanda takođe istražuje krađu pasoša. Naime dva putnika su se ukrcala u malezijski avion sa ukradenim italijanskim i austrijskim pasošima. Malezija je pokrenula istragu u vezi sa terorizmom, a Sjedinjene Države uputile su tim Federalnog istražnog biroa kao pomoć. Interpol je juče saopštio da ni jedna zemlja nije proveravala svoje baze podataka u vezi sa informacijama o ukradenim pasošima. Većina putnika aviona su Kinezi.
XS
SM
MD
LG