Linkovi

Avion MH370 se srušio u Indijski okean; porodice obaveštene


Članovi porodica stradalih u avionskoj nesreći teško podneli saopštenje da nema preživelih na letu MH370
Članovi porodica stradalih u avionskoj nesreći teško podneli saopštenje da nema preživelih na letu MH370

Premijer Malezije, Nadžib Razak saopštio da je detaljnom analizom dostupnih informacija zaključeno da se avion Malezija erlajnza na letu MH370 srušio u vodu na udaljenoj lokaciji i da nema preživelih.

Malezijske vlasti su saopštile da najnovije analize satelitskih snimaka ukazuju na to da se avion, koji je nestao pre više od 2 nedelje, srušio u južnom delu Indijskog okeana i da nema preživelih.

Malezijski premijer Nadžib Razak rekao je na konferenciji za novinare ranije danas da je, posle iscrpnog ispitivanja svih dostupnih informacija, sada jasno da se avion Malezija erlajnza na letu MH370 srušio u vodu na udaljenoj lokaciji. Premijer je naveo da je zahvaljujući novim metodama istrage i podacima britanske kompanije “Inmarsat” zaključeno da je avion leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena usred Indijskog okeana, zapadno od Perta.

On je takođe rekao da su o sudbini Boinga 777 obaveštene porodice svih 239 putnika i članova posade na letu od Kuala Lumpura do Pekinga.

Ovo saopštenje objavljeno je pošto je australijski vojni brod pokušao da locira nekoliko objekata koje su avioni za potragu primetili u južnom delu Indijskog okeana, jugozapadno od Australije.

Ranije danas, kineske vlasti su saopštile da je pilot jednog od njihovih aviona za pretraživanje video dva “relativno velika” plutajuća predmeta i nekoliko manjih rasutih na površini od nekoliko kilometara u okeanu.

Avioni i brodovi nekoliko zemalja pretražuju udaljene lokacije u okeanu na oko 2 i po hiljade kilometara jugozapadno od Australije.
XS
SM
MD
LG