Linkovi

Makron u Srbiji 15. i 16. jula


Arhiva - Predsednik Francuske Emanuel Makron govori na konferenciji za novinare tokom EU samita u Sibiu, Rumunija, 9. maja 2019.

Predsednik Francuske Emanuel Makron boraviće u poseti Srbiji 15. i 16. jula, gde će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sastanak će biti prilika za unapređenje bilateralnih odnosa i postizanje razumevanja o čitavom nizu pitanja, od kojih je pitanje Kosova najvažnije, piše beogradska Politika.

List kao navodi da je "posebna čast" to što Makron dolazi u Srbiju odmah posle nacionalnog praznika 14. jula - dana pada Bastilje, koji se smatra simbolom Francuske revolucije i u Francuskoj slavi kao državni praznik.

Navodi se da i sama činjenica da je reč o dvodnevnoj poseti "svedoči o želji francuske strane za potvrdjivanje i dalje jačanje dobrih odnosa", ukljujučujući i sve razvijeniju ekonomsku saradnju i godišnju razmenu koja dostiže milijardu evra.

Poseta Makraona prvobitno je planriana za početak decembra prošle godine, ali je odložena zbog talasa protesta "žutih prsluka" koji su zahvatili Pariz i ostale francuske gradove.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG