Linkovi

Snimak operacije u Kumanovu


Makedonska policija objavila je snimak akcije u Kumanovu, na kojem se vide pripadnici policije u akciji, ulične borbe, kao i hapšenje pripadnika naoružane grupe koja se policiji suprostavljala pucnjima iz automatskog oružja, snajperima i granatama.

Takođe se vide i mesta najžešćih sukoba sa teroristima i zaplenjeno oružje. Pripadnici terorističke grupe, medju kojima je Sami Ukšini, zvani komandant Sokoli, predali su se policiji u nedelju popodne, posle žestokog obračuna s policijom, u kom su stradala osmorica policajaca i 14 terorista. Uhapšeno je ukupno 30 pripadnika terorističke grupe.

U medjuvremenu, ambasadori SAD, Britanije, Nemačke, Francuske i Italije u Skoplju juče su se sastali sa premijerom Nikolom Grueskim, a posle susreta su, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, upozorili da će kontinuirani neuspeh da se demonstira posvećenost konkretnim akcijama, narušiti napredak Makedonije ka članstvu u EU i NATO.

Strani predstavnici su danas imali susrete i sa liderima Demokratske unije za integraciju Alijem Ahmetijem i Socijaldemokratskog saveza Zoranom Zaevim. U medjuvremenu, kosovska predsednica Atifete Jahjaga i premijer Isa Mustafa u zajedničkom saopštenju osudili su bilo kakvu uključenost državljana Kosova u incidente u Makedoniji i pozvali na transparentnu istragu.

XS
SM
MD
LG