Linkovi

Maja Pavlović prekinula štrajk, od Vučića dobila "čvrste garancije"


Arhiva - Direktorka novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović u štrajku glađu ispred Predsedništva Srbije, u Beogradu, 22. avgusta 2019.
Arhiva - Direktorka novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović u štrajku glađu ispred Predsedništva Srbije, u Beogradu, 22. avgusta 2019.

BEOGRAD - Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović prekinula je u petak štrajk glađu, nakon što se sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i od njega dobila čvrste garancije da će on u narednih 10 dana kontaktirati nadležne institucije kako bi se rešio problem te televizije u skladu sa zakonom.

Maja Pavlović je posle sastanka sa Vučićem rekla da je današnji sastanak različit od onog koji je imala sa premijerkom u maju mesecu po tome što od današnjeg sastanka nije pravljena predstava za medije i "cirkus".

Kod predsednika smo, zaista, imali ozbiljan sastanak koji nije bio predstava za javnost, već se držao suštine i sadržine onoga što smo izneli u zahtevima, rekla je Maja Pavlović, prenosi FoNet.

Sa Vučićem se dogovorila da se ponovo vide u Beogradu ukoliko se ništa ne dogodi u narednih desetak dana, prenela je.

Rekla je da je Vučiću predstavila i pritiske sa kojima se suočava njena televizija, kao i zakonske promene koje je neophodno uraditi da bi se lokalnim i regionalnim medijima omogućilo da opstanu, rekla je Pavlović.

Pavlović je rekla da je Vučiću prenela da je već dva puta verovala institucijama i da nekog značajnijeg pomaka u ispunjenju zahteva nije bilo.

Vučić je, prema njenim rečima, rekao da nije u njegovoj nadležnosti da menja zakone, ali da će razgovarati sa ljudima. Razumeo je o čemu se u mojim zahtevima govori, ja sam rekla da tražim samo ono što je u skladu sa zakonom i Ustavom, prenela je Maja Pavlović.

Vučić je na svom instagram profilu "Budućnost Srbije" objavio da je saslušao i razumeo probleme Maje Pavlović i da država ne može da reši sve odjednom, ali da će brzo reagovati i uključiti se u rešavanje problema.

"Svestan sam da je situacija komplikovana, ali po zakonu i sa mnogo napora, mi ćemo pomoći da rešimo problem", objavio je Vučić.

Uz fotografije sa sastanka on je istakao da je od Maje Pavlović zatražio da prekine štrajk glađu, što je ona naknadno i učinila.

XS
SM
MD
LG