Linkovi

Maja Pavlović nastavlja štrajk glađu ispred Predsedništva Srbije


Direktorka novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović ispred Predsedništva Srbije

Uz najavu da će štrajk glađu nastaviti ispred Predsedništva Srbije, direktorka novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović predala je u četvrtak na pisarnici Predsedništva molbu da je predsednik Srbije primi i izrazila očekivanje da će je Aleksandar Vučić pozvati na razgovor već u petak.

Ona je podsetila da je Vučić, dolazeći na funkciju najavio da će primati građane ujutru od 5 do 8 sati.

"Ako je Vučić, kako kaže, predsednik svih građana, nadam se da će imati sluha i za moje zahteve", kazala je Maja Pavlović i dodala je da je u dopisu koji je predala istaknuto da je prinuđena da već treći put štrajkom glađu štiti svoja prava.

Ona je pozvala kolege novinare da stanu u zaštitu struke i da zajedno kažu da neće da ćute dok ih gase i da ne dozvole da ih ućutkuju pritiscima i raznim spinovima.

Takođe, ona je podsetila da deset dana štrajkuje glađu ispred REM i da niko nije sišao da je pita kako je, niti su pokušali da joj pomognu.

Studenti ne odustaju od zahteva za smenu Siniše Malog

Na konferenciji udruženja "1 od 5 miliona" Maja Pavlović je istakla da je važno da se saslušaju studenti i njihovi zahtevi. Studenti su u četvrtak podsetili da su od Rektorata zahtevali da od premijerke Ane Brnabić zatraži razrešenje ministra Siniše Malog.

Na nedavno objavljenoj Šangajskoj listi došlo do velikog pada Univerziteta u Beogradu za oko 100 mesta, čemu je doprineo odlazak mladih naučnika iz zemlje, istakla je Valentina Reković i ocenila da na tu situaciju direktno utiče odlazak mladih naučnika koji perspektivu svog znanja ne vide u Srbiji.

Po njenim rečima doktorska, disertacija Malog još nije osporena, a to da je plagijat potvrdile su sve žalbe koje su pristigle Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

"Pozvaćemo sve profesore, asistente, saradnike u nastavi i studente na blokadu Rektorata i odbranu autonomije i integriteta Univerziteta u Beogradu, kao krovne organizacije visokog obrazovanja u Srbiji", najavila je Reković.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG