Linkovi

LA: Škole zatvorene zbog pretnje


Državne škole širom Los Anđelesa, koje pohađaju stotine hiljada učenika, zatvorene su zbog "kredibilne" pretnje koja se trenutno analizira

Državne škole širom Los Anđelesa su zatvorene zbog "kredibilne prijetnje". Načelnik školskog distrikta Ramon Kortines rekao je da je Federalni istražni biro obaviješten o situaciji i da se prijetnja analizira. “

"Na osnovu onoga što se dogodilo nedavno i u prošlosti, važno je da se preduzmu mjere predostrožnosti”, naglasio je Kortines i dodao da je elektronskim putem zaprijećeno mnogim školama i da su pomenuti ruksaci i drugi paketi.

Vlasti su saopštile su da učenici, koji su već bili u školi, poslati kući.

“Porodice i susjedi treba da rade zajedno sa našim školama i zaposlenima da bi osigurali da su škole danas bezbjedne”, poručio je predsjednik školskog odbora Stiv Zimer.

Ujedinjeni školski distrikt Los Anđelesa obuhavata najmanje 640 hiljada učenika od predškolskog uzrasta do 12. razreda, u više od 900 škola.

U Njujorku, zvaničnici su saopštili da su primili sličnu prijetnju, ali da su utvrdili da je riječ o podvali. "Bićemo na oprezu, ali smo apsolutno uvjereni da su naše škole bezbjedne", rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

XS
SM
MD
LG