Linkovi

Lokalni i parlamentarni izbori 26. aprila u Srbiji


Izbori u Srbiji su raspisani, dok deo opozicije bojkotuje izazak na birališta, Foto: VOA
Izbori u Srbiji su raspisani, dok deo opozicije bojkotuje izazak na birališta, Foto: VOA

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da raspisuje parlamentarne izbore i potvrdio da će datum njihovog održavanja biti 26. april.

Kako je naveo, biće više od 50 dana izborne kampanje, pa će to biti jedna od najdužih kampanja ikada, što će, dodaje, biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe.

"Želim svima uspeh. Da sve protekne u demokratskoj atmosferi. Naravno da će biti povišenih tonova i strasti, uvek ih je bilo i biće, ali je važno da sve bude demokratski", rekao je Vučić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas lokalne izbore za 26. april ove godine.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

"Ova odluka se ne odnosi na skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda, zatim skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka", precizirala je Gojković.

Na listi SNS-a na predstojećim izborima prvi na listi odmah iza nosioca, Vučića, je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, pišu beogradski mediji. Na ovoj listi nalazese i SPO Vuka Draškovića, ali i partije Bogoljuba Karića i Marijana Rističevića, koje će imati po dva do tri poslanička mesta.

Druga na listi biće Maja Gojković, gradonacelnik Novog Sada Miloš Vučević četvrti, a voditelj Lav Grigorije Pajkić peti.

Violinista Jovan Kolundžija biće treći, a kako navode mediji u Beogradu, u prvih 20 biće 11 ili 12 potpuno novih lica sa Akademije mladih lidera SNS.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG