Linkovi

Litija i moleban podrške Srbima u Crnoj Gori i na Kosovu


Povorka podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i drugim krajevima u organizaciji SPC
Povorka podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i drugim krajevima u organizaciji SPC

Brojni građani okupili su se u Beogradu na Terazijama odakle su, u litiji, krenuli ka Hramu Svetog Save, u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i drugim krajevima u kojima živi srpski narod. Okupljanje je organizovala Srpska pravoslavna crkva (SPC), a vernici su izrazili protest zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Na čelu litije su sveštenici, a dvojica mladića u srpskoj i crnogorskoj narodnoj nošnji nose veliku ikonu Bogorodice, a među okupljenima su i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministar Nenad Popović, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ali i navijačke grupacije, među kojima su primećeni "tifozi" Rada sa Banjice, prenosi dnevni list Blic.

Građani nose veliki natpis "Vreme je Božije pravde", kao i transparent "Bez Kosova smo kao čovek bez srca" na kojem je i slika patrijarha srpskog Irineja.

Uzvikuju "Hristos se rodi, vaistinu se rodi", "Svetinje ne damo" i pevaju duhovne pesme.

Građani nose ikone, sveće i zastavu Srbije, a došli su, kažu, da pruže podršku Srbima u Crnoj Gori, ali i svim ostalim zemljama u kojima su prava srpskog naroda ugrožena, prenose beogradski mediji.

XS
SM
MD
LG