Linkovi

U Libiji žalost za Gadafijevim sinom


Ožalošćeni u Libiji nose sliku sina Moamera Gadafija, koji je zajedno sa troje dece ubijen u napadu NATOa
Ožalošćeni u Libiji nose sliku sina Moamera Gadafija, koji je zajedno sa troje dece ubijen u napadu NATOa

Mase Libijaca izražavale su danas žalost na sahrani sina libijskog lidera Moamera Gadafija dok su vladine snage ponovo napadale zapadni grad Misratu.

Okupljeni u Tripoliji skandirali su parole podrške Gadafiju, čiji sin i tri unuka su ubijeni tokom vikenda u, kako se smatra u vazdušnom napadu snaga NATO.

Stitine ljudi, od kojih su neki nosili zastave i Gadafijeve slike, posmatrale su kada je telo Seifa Al-Araba Gadafija izneto iz kola hitne pomoći i preneto do groblja Al-Hani.

Predstavnik libijske vlade Musa Ibrahim rekao je da su 29-godišnji Gadafi i troje njegove dece ubijeni u subotu uveče u, kako je rekao, direktnom pokušaju da se raketom ubije libijski lider. Njihova smrt nije potvrđena iz nezavisnog izvora.

U nedelju, italijanska i britanska ambasada u Tripoliju napadnute su po svemu sudeći iz odmazde.

Turska je danas saopštila da će evakuisati osoblje svoje ambasade, koja je takođe napadnuta. Bila je to jedna od svega nekoliko ambasada koje su bile otvorene.

Većina zapadnih zemalja zatvorila je svoja predstavništva u Tripoliju i evakuisala osoblje pre početka intervencije NATO snaga, pre nekoliko nedelja.

U međuvremenu, libijski tenkovi granatirali su opkoljeni grad Misratu, nastavljajući sa napadima na taj grad u rukama pobunjenika. Raketna i artiljerijska vatra sprečava brodove sa humanitarnom pomoći da iskrcaju preko potrebne zalihe.

XS
SM
MD
LG