Linkovi

Letnji kamp za mlade koje privlači Brodvej


Letnji kampovi za decu školskog uzrasta veoma su popularni u Americi. Jedan kamp nalazi se u blizini Vašingtona. Razlikuje se od ostalih kampova jer pruže mogućnost talentovanim tinejdžerima da steknu predstavu kakav je osećaj biti izvodjač na Brodveju.

Ari Goldblum-Helzner vežba nastup za glavnu ulogu u mjuziklu zasnovanom na filmu “Fame” odnosno “Slava” iz 1980. Ari je jedan od 39 tinejdžera koji svakodnevno nastupaju u predstavama muzičkog teatra od 8 sati ujutro do 11 uveče.

Tokom dana učenici uče i vežbaju ples, glumu i pevanje a uveče sve ono što su naučili izvode na pozornici.

“Program je veoma intenzivan i iscrpljujući, ali je to ono što mi se najviše dopada.”

Program u ovom kampu vodi organizacija Mladi umetnici Amerike. Koosnivač organizacije je operski pevač Ronaldo Sanz koji vodi isti program i tokom školske godine.

“Ulazimo u šestu godinu rada. Ono što volim kod ovog programa je da privlači decu koja žele da se istaknu i budu u društvu ostale dece poput njih.”

Učenici u kampu uče veštine i tehniku od profesionalnih umetnika i mentora. Svaki tenutak koriste za vežbanje nastupa. Amanda Juan ima glavnu žensku ulogu.

“Ima puno posla, veoma sam umorna ali se divno osećam. Ne samo što se odlično zabavljam već i puno učim. Radim veoma naporno, savladavam izazove i prepreke i na kraju dana osećam se fantastično.”

“Zaista mislim da sam puno naučio u ovom kampu tokom rada sa Mladim umetnicima Amerike, da mi je to pomoglo da ostvarim ono što želim i nastavim u tom pravcu. Nadam se da ći ovim putem moći da nastavim i na koledžu pa i posle njega”, kaže učenik Ari Goldblum-Helzner.

Na kraju dvonedeljnog letnjeg programa mladi talenti nastupaće u predstavama lokalnog pozorišta.

Sanz kaže da će neki učesnici programa verovatno nastaviti da teže blještavim svetlima pozornice, ali da će umetnost biti prisutna u životima svih, da će znati da je cene i pomažu umetnike.

XS
SM
MD
LG