Linkovi

Lažna uzbuna u Demokratskoj stranci - test umesto hakovanja


Sedište Nacionalnog komiteta Demokratske stranke
Sedište Nacionalnog komiteta Demokratske stranke

Ono što je Demokratska stranka prvobitno smatrala pokušajem hakovanja, da bi se ukrale informacije o biračima, ispostavilo se da je samo bezbednosna proba.

Zvaničnik Nacionalnog komiteta Demokratske stranke, zadužen za bezbednost, Bob Lord saoptio je da je hakerski napad u stvari bio simulacija, koju je napravila "treća strana".

Lord je dodao da ni komitet, niti kompanije s kojima sarađuje, nisu odobrile probu tokom koje su oponašani slični napadi na bazu podataka Demokratske stranke.

Demokrate su alarm oglasile u sredu, kada su obaveštene da su hakeri napravili lažnu internet stranicu da bi prikupili korisnička imena i lozinke i tako dobili pristup bazi podataka, koja sadrži informacije o desetinama miliona birača. Stranka je saopštila da je brzo sprečila napad i da poverljivost informacija nije bila ugrožena.

Međutim, visoki zvaničnik Demokratske stranke rekao je u četvrtak agenciji Asošijeted pres da je pokušaj hakovanja u stvari bio bezbednosna proba, koju je organizovao ogranak stranke u Mičigenu. O testu ipak nisu bili obavešteni zvaničnici komiteta, niti internet platoforma na kojoj se nalaze podaci.

XS
SM
MD
LG