Linkovi

"Koncert za Kolarac" održan u Vašingtonu


Učesnici "Koncerta za Kolarac" posle nastupa u sali Montgomeri koledža u Rokvilu, u državi Merilend
Učesnici "Koncerta za Kolarac" posle nastupa u sali Montgomeri koledža u Rokvilu, u državi Merilend

Srpski umetnici u svetu počeli su da nastupaju na seriji dobrotvornih "Koncerata za Kolarac", a u petak uveče takav koncert je održan u američkoj prestonici.

Posle Beograda i Njujorka, sinoć je u Vašingtonu održan treći iz serije dobrotvornih “Koncerata za Kolarac”, organizovanih kako bi se prikupila sredstva za podršku Kolarčevoj zadužbini.

Vašingtonski koncert održan je u koncertnoj sali Montgomeri koledža u Rokvilu, u organizaciji muzikologa Sanje Grujić-Vlajnić i uz podršku Kruga Orfelin.

Na repertoaru su bili srpska duhovna i izvorna muzika, klasična muzika kao i džez, a nastupali su kamerni hor Serbiana, 15-godišnji pijanista Luka Jelenak i gosti iz Njujorka - džez pijanista Vladan Mijatović i džez pevačica Sofija Knežević. Ulaz je bio slobodan, a umesto kupovine ulaznica, publika je imala priliku da ostavi donacije namenjene kupovini novog koncertnog klavira za Kolarčevu zadužbinu.

Dan ranije, koncert za Kolarac održan je i u Njujorku, u parohijskom domu crkve Svetog Save. Nastupali su pijanisti Vladimir Valjarević, Marija Ilić, Đorđe Nešić, Daniela Kandilari i Jasna Popović, violinisti Ana Milosavljević i Saša Jančić, kompozitor Miloš Raičković, džez pijanista Vladan Mijatović, džez bubnjar Marko Đorđević, tenor Milan Rakić, mecosopran Milica Nikčević, sopran Aleksandra Sesenton, džez pevačice Alma Mićić, Sofija Knežević i Natalija Pavlović, i flautistkinja Ana Tanasijević

“Koncerti za Kolarac”, koje organizuje pijanistkinja Jasna Popović u saradnji sa kolegama muzičarima iz celog sveta, biće održani ovog proleća i u Bostonu, Majamiju, Londonu, Parizu i Moskvi.
XS
SM
MD
LG