Linkovi

Kuburović i Bramerc: Saradnja Srbije i naslednika Haškog tribunala odlična


Arhiva - Serž Bramerc, tada glavni tužilac Haškog tribunala, 22. juna 2016.
Arhiva - Serž Bramerc, tada glavni tužilac Haškog tribunala, 22. juna 2016.

Saradnja Vlade Srbije i tužilaštva naslednika Haškog tribunala, Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu (MMKT), odlična je, o čemu se govori i u novom polugodišnjem izveštaju tužilaštva, ocenili su tužilac Mehanizma Serž Bramerc i ministarka pravde Srbije Nela Kuburuvić.

Kako je u utorak saopštilo Ministarstvo pravde Srbije, Bramerc i Kuburovićeva sastali su se u Njujorku pred sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Bramerc je pozdravio organizovanje regionalne konferencije tužilaca za ratne zločine, na kojoj su pored predstavnika srpskog Tužilaštva za ratne zločine, učetvovali i tužioci iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a govoreći o daljem unapređenju kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji, on je naveo da će Tužilaštvo MMKT nastaviti da pruža podršku tužilaštvu u Beogradu kroz organizovanje posebnih obuka i treninga za zamenika tužilaca TRZ.

Ministarka Kuburović predstavljaće Srbiju u sredu, 17. jula 2019. godine na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, na kojoj će biće prezentovan novi šestomesečni izveštaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove UN.

XS
SM
MD
LG