Linkovi

Krivična prijava N1 protiv zamenika gradonačelnika, Vesić će uzvratiti istom merom


Logo regionalne televizije N1, Foto: official website

Advokati N1 podneli su krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog, kako je navedeno, postojanja osnovane sumnje da je objavljivanjem prepiske iz interne komunikacije urednika i novinara te televizije izvršio krivično delo povrede tajnosti pisma i drugih pošiljki.

Prijava je, podneta Odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u sredu, 26. juna, objavljeno je na sajtu N1.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je na konferenciji za novinare istakao da je upoznat sa elektronskom prepiskom između novinara televizije N1, a nakon toga je na njegovoj Fejsbuk stranici "objavljen deo sadržine elektronske poruke koju je izvršni producent televizije N1 16. juna uputio novinarima televizije", navodi se u prijavi advokatskog tima N1.

Kako se dodaje, javnim saopštavanjem elektronske poruke povređena je tajnost podataka, tj. tajnost elektronske pošte TV N1.

Vesić je na svojoj zvaničnoj strani na Fejsbuku reagovao navodeći da su Dragan Šolak i Dragan Đilas “ili veoma glupi ili veoma naivni ako veruju da će me uplašiti krivičnim prijavama” kako bi on javno prestao da priča o njihovim zloupotrebama, malverzacijama i monopolima koje imaju u Srbiji.

Odgovor će dobiti u ponedeljak kada ću protiv Šolaka, Đilasa, Aleksandre Subotić i drugih odgovornih sa N1 podneti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje,” navodi Vesić.

Prema Vesićevim navodima Šolak kao suvlasnik TV N1 koristi tu televiziju i njene zaposlene da bi napadao svoje političke i poslovne protivnike, ali i da Šolak kao vlasnik kablovskog operatera SBB ne plaća gradu Beogradu zakup javnih dobara.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG