Linkovi

Kremlj potvrdio kontakte sa Trampovim advokatom


Portparol Vladimira Putina Dmitrij Peskov

Ruska vlada je potvrdila da ju je kontaktirao savetnik Donalda Trampa povodom projekta izgradnje u Moskvi, tokom Trampove predsedničke kampanje 2016.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitri Peskov je izjavio da je primio mejl od Trampovog ličnog advokata Majkla Koena o oživljavanju projekta izgradnje Tramp kule u Moskvi.

Mogu da potvrdim da je medju masovnim mejl porukama bila I poruka od Majkla Koena. To se zbilja dogodilo.” Rekao je Peskov u odgovor na pitanje novinara u Moskvi.

Peskov je istakao da nije odgovorio na tu poruku jer se nije ticala njegovih dužnosti kao portparola, niti je o tome diskutovao sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Majkl Koen je rekao Odboru predstavničkog doma za obaveštajna pitanja, koji istražuje rusko mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore, da je Trampova kompanija pokušala da oživi građevinski projekat u Moskvi. Zahtev za pomoć je upućen januara 2016. kada je Koen poslao mejl Peskovu, sudeći prema dokumentima predatim Kongresu u ponedeljak.

Pošto je ovaj projekat suviše važan, tražim vašu pomoć. S poštovanjem tražim da me neko, prvenstveno Vi, kontaktira kako bi mogli da diskutujemo o detaljima kao i aranžiranju sastanka sa odgovarajućim pojedincima.”

Koen je naveo da je taj projekat odbačen iz brojnih razloga.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG